Journalistik | PR | Foto | Video

Profilvideo

Mangler I en god præsentationsvideo til skolens hjemmeside og Facebook?

Man siger, at et billede fortæller mere end tusind ord. Med en professionel profilvideo får I begge dele og mere til. Her præsenterer vi skolens profil med cirka tusind talte ord tilsat levende billeder fra skolens dagligdag – formidlet i en kort præsentationsfilm på et par minutter til skolens hjemmeside og endnu kortere til Facebook.

Hos mig får I ikke en glat og overfladisk reklamefilm, men et levende og troværdigt portræt af skolen. Et første indtryk, som giver lyst til at vide mere om netop jeres friskole eller privatskole.

Jeg tilbyder bl.a.:

Hvad indeholder en god præsentationsfilm?

Når jeg laver en profilvideo, bygger jeg den typisk op med korte interviews med 2-3 lærere/ledere tilsat reportage fra undervisningen eller andre relevante aktiviteter. Vi aftaler på forhånd, hvilke elementer og budskaber, der skal indgå.

Forud for optagelserne går et grundigt forarbejde, hvor vi sammen finder ud af, hvordan vi bedst muligt præsenterer skolens værdier og laver et troværdigt portræt af netop jeres skole. Det tager lidt tid og kræver en indsats fra både jer og mig. Vi kan hurtigt lave en overfladisk reklamefilm med flotte billeder og ligegyldige droneoptagelser, men det kan ingen bruge til noget - i værste fald giver det jeres målgruppe et dårligt indtryk af skolen.

Hvorfor er det vigtigt med en god video?

En god præsentationsvideo er en vigtig del af skolens markedsføring og ansigt udadtil - den vil typisk være et af de første indtryk, nye forældre og elever får af hverdagen på jeres skole. Derfor er det vigtigt, at vi skærer ind til benet og skarpsliber budskaberne. At vi finder de rigtige kilder og laver de rigtige optagelser. At vi gennemtænker processen, inden vi går i gang. Målet er at lave en troværdig præsentationsvideo, som giver et præcist og levende indtryk af netop jeres skole.

Hos mig er det ikke praktikanten, der holder kameraet eller skriver tekster til de grafiske elementer. Jeg står selv for hele videoproduktionen fra A til Å. På den måde har jeg fuldstændig overblik over produktionsprocessen fra den første ide og til jeres nye videospot ligger på skolens hjemmeside.

Produktionsprocessen består af:

 • I de indledende samtaler definerer vi de overordnede rammer for produktionen (typisk en kort, indledende telefonsamtale + et længere møde på skolen, gerne med en hurtig rundvisning).
 • Jeg laver korte, forberedende telefoninterviews med kilderne (typisk lærere/ledere), hvor vi udvælger reportageelementer og udformer de overordnede budskaber.
 • På den baggrund laver vi den konkrete planlægning af optagelserne.
 • Indhentning af de nødvendige billedtilladelser er et ‘must’.
 • Jeg besøger skolen og laver selv alle optagelser, herunder interviews, reportage og evt. dronevideo (hvor det er relevant).
 • Jo skarpere vi er på indholdet – og jo bedre vi har planlagt og forberedt optagelserne – jo bedre materiale kan vi producere. Et godt forarbejde gør underværker for både kvalitet og pris, og det bedste er selvfølgelig, når alle interviews og reportageoptagelser sidder i skabet med det samme. I redigeringsfasen er det meget lettere og hurtigere at lave en god video ud af 20 skarpe skud end ud af 100 halvskarpe, hvor jeg skal klippe og redigere langt mere.
 • Udvælgelse af de bedste og mest relevante optagelser
 • Klipning, redigering/lydredigering og colorgrading
 • Produktion af korte, forklarende tekster/animationer
 • Udvælgelse af underlægningsmusik
 • Korrektur med 1-2 korrekturgange. I får den næsten færdige video til gennemsyn, og så retter vi til, så det hele står skarpt.
 • Endelig godkendelse
 • Upload til skolens hjemmeside/YouTube/Facebook

Hvad er prisen på en præsentationsfilm?

Og hvad koster det så at lave en god profilvideo? Det kommer an på, hvor lang tid den tager at producere. Hvor mange interviews skal jeg lave, og hvor skarpe/velforberedte er kilderne? Hvor mange forskellige reportageelementer skal der med? Skal jeg lave droneoptagelser? Hvor lang skal videoen være? Og hvilke grafiske elementer skal videoen indeholde?

Du er meget velkommen til at kontakte mig for at drøfte mulighederne - jeg giver gerne et hurtigt prisoverslag eller et konkret tilbud på opgaven.
Video til hjemmeside og annoncer
Vi har haft glæde af at samarbejde med journalist Morten Reil i forbindelse med vores nye hjemmeside. Morten har lavet noget rigtig godt film-, billede-, og tekstarbejde. Vi har oplevet Morten som professionel og rigtig god til at fange de budskaber, vi gerne vil have fremhævet. Morten er kompetent og en særdeles behagelig samarbejdspartner.
Pernille Aarøe Petersen
Skoleleder på Fredericia Realskole