Journalistik | PR | Foto | Video

Foto

Trænger skolens hjemmeside til nye og mere levende billeder?

Jeg finder de gode situationer og giver skolens hjemmeside mere liv

At tage gode billeder handler om mere og andet end det rent fototekniske. Det handler om at finde de rigtige situationer, som fortæller mere end ord – lige dér, hvor elever og lærere er nærværende og fuldstændig til stede i undervisningen eller andre af skolens hverdagssituationer.

Jeg har arbejdet som journalist og fotograf i de sidste 18 år og har bl.a. lavet mere end 300 reportageartikler, hvor jeg har produceret både tekst og billeder. Jeg er god til at finde ind til kernen af en historie, at mærke mennesker og lave nærværende portrætter af skoler og de mennesker, der giver den liv. Det er mit speciale som fotograf.

Professionelle billeder til:

Billeder til forskellige formater

Jeg leverer selvfølgelig billeder til både trykte og digitale medier. Jeg har et godt øje for, hvilke historier og billeder der passer sammen - og hvilke medier og formater, de passer til. Der er for eksempel meget stor forskel på, om et billede skal passe til et bredt topbanner på skolens hjemmeside, bruges som blikfang i et kvadratisk format på Facebook eller fungere som en del af samlet fortælling i en trykt reportageartikel.

I dag er det også vigtigt, at billederne fra start er komponeret, så de kan beskæres i forskellige formater afhængig af, hvilken skærm de bliver vist på. Skolens hjemmeside er helt sikkert responsiv og kan tilpasse sig brugernes forskellige smartphones, IPads og computerskærme. Det stiller store krav til billedkomposition og beskæring. Det er jeg selvfølgelig opmærksom på, når jeg fotograferer.

Mangler I professionelle medarbejderportrætter?

Mange skoler overser, hvor vigtigt det er at have gode portrætter af skolens medarbejdere. Det er ofte noget af det første, nye forældre finder på skolens hjemmeside. Derfor er det vigtigt, at billederne er gode, ensartede og giver et godt helhedsindtryk - det virker uprofessionelt med uskarpe billeder med forskellige baggrunde, dårlig belysning og forskellige beskæringer.

Jeg kan levere professionelle personalefotos til skolens hjemmeside, så alting står skarpt fra start.

Ofte stillede spørgsmål

Jeg hjælper gerne med at redigere skolens eksisterende fotos. Jeg kan ikke love mirakler, men en tur igennem Photoshop kan ofte gøre en stor forskel. Det gælder fx i forhold til skolens medarbejderportrætter, hvor ensartet beskæring og redigering af lys/farve kan give et langt bedre helhedsindtryk.

Når jeg laver jubilæumsskrifter, bruger jeg selvfølgelig billeder fra skolens historie. Det er en rigtig spændende opgave at dykke ned i arkiverne for at udvælge og redigere de gamle billeder. Et eksempel var, da jeg lavede et jubilæumsskrift i anledning af Kildegård Privatskoles 150-års jubilæum. Her brugte vi bl.a. en samling gamle glasplade-negativer fra starten af sidste århundrede, som jeg scannede ind og brugte i jubilæumsskriftet.

Prisen afhænger af tidsforbruget. Jeg tager som oftest billeder som en integreret del af en opgave, hvor jeg også leverer tekst – fx når jeg laver journalistiske reportager, foldere, materiale til hjemmeside og Facebook. 

Det gør det naturligvis billigere for dig som kunde, at jeg både kan fotografere og skrive ‘på samme tid’. På den måde sparer du udgifter til transport og intern kommunikation mellem fotograf og skribent.

Jeg tager naturligvis også gerne ud på skolen for udelukkende at fotografere, hvis det er det, I har behov for.

Foto til Magasinet Friskolen
Jeg har i regi af Dansk Friskoleforening brugt Morten Reil som freelancejournalist og fotograf til vores magasin Friskolen. Det har været en blanding af reportager og større artikler med intensiv research. Begge dele favner Morten og leverer til tiden uden fejl eller mangler. Ud over det skriftlige er Morten en habil fotograf.
Per Ølholm
Redaktør på magasinet Friskolen
Foto til hjemmeside og folder
Morten Reil har løst PR-opgaver for Musikefterskolen i Humble igennem de sidste tre år. Morten er en god og fleksibel samarbejdspartner, der overholder indgåede aftaler. Han har skrevet pressemeddelelser og løst tekst- billed- og filmopgaver kreativt og til vores fulde tilfredshed.
Per Jacobsen
Forstander på Musikefterskolen i Humble