Journalistik | PR | Foto | Video

Bag om

At gøre gode skoler bedre

Jeg brænder for skoleområdet og sætter en ære i at lave troværdig, professionel kommunikation. Det er mit håb, at jeg – i al beskedenhed – kan hjælpe med at gøre gode skoler bedre. 

Som uddannet journalist og lærer har jeg et indgående kendskab til skoleområdet, og jeg har 18 års erfaring med at lave markedsføring for frie grundskoler og efterskoler. Jeg laver også markedsføring for virksomheder i andre brancher, men det er skoleområdet, jeg ved mest om.

Erfaring på skoleområdet:

Vi skaber en rød tråd i markedsføringen

Jeg leverer materialer til web/tryk og kan også hjælpe med at udforme skolens PR-strategi.

Første skridt er altid en afklaringsproces: Hvilken profil har skolen? Hvilke nøglebudskaber, målgrupper og medier? Hvad vil I opnå? Og hvordan kan jeg hjælpe? Sammen skaber vi en modtagerrettet, effektiv kommunikation med en klar rød tråd på tværs af skolens egne medier, eksterne annoncer og pressearbejdet. Det skal gerne være med til at styrke skolens omdømme og sikre elevtilgangen i de kommende år.

Et biprodukt af processen er, at vi samtidig udvikler skolens organisation, så både ledelse og medarbejdere bliver skarpere på skolens værdier/styrkeområder og bedre til at formidle dem. Det er mit håb, at jeg - i al beskedenhed - kan hjælpe med at gøre gode skoler bedre.

Leverer altid 100 procent

Helt personligt er jeg drevet af nysgerrighed og faglig stolthed. Jeg nyder virkelig at sætte mig ind i nyt stof, og jeg er lynhurtig til at finde ind til kernen af en skoles DNA og sætte ord på - og jeg elsker processen med at skarpslibe, så budskaberne står knivskarpt.

Jeg sætter en ære i at gøre tingene helt færdige og har altid fingre i alle dele af processen. Jeg producerer selv tekst, foto og video og har nogle få, dygtige samarbejdspartnere, som jeg inddrager efter behov - til lay out/webdesign, fundraising og online markedsføring (Google Ads, Facebook).

Kort om mig:

Journalist og fotograf. Leverer selv tekst, foto og video (herunder dronefoto).

Jeg bor i Nyborg og har kunder over det meste af landet.

Privat er jeg far til to piger, som har gået på en fri grundskole, hvor jeg tidligere har været med i bestyrelsen. Er selv tidligere lærer.

PR og markedsføring
Den selvejende institution Dannevirke. Morten Reil har igennem de sidste 11 år bistået Dannevirke i udviklingen af institutionens PR og markedsføring. Det har resulteret i et omfattende, nærværende, kreativt og professionelt PR- og messemateriale, som vi høster megen anerkendelse for, når vi er ude at promovere institutionen eller har interessenter på besøg i Årøsund.
Charlotte Møller Pedersen
Forstander på Dannevirke
Ny hjemmeside, video og foldere - Fredericia Realskole
Vi har haft glæde af at samarbejde med journalist Morten Reil i forbindelse med vores nye hjemmeside. Morten har lavet noget rigtig godt film-, billede-, og tekstarbejde. Vi har oplevet Morten som professionel og rigtig god til at fange de budskaber, vi gerne vil have fremhævet. Morten er kompetent og en særdeles behagelig samarbejdspartner.
Pernille Aarøe Petersen
Skoleleder på Fredericia Realskole
Jubilæumsskrift - Kildegård Privatskole
Vi har i anledning af vores 150 års fødselsdag brugt Morten Reil til at udarbejde et festskrift om skolen. Mortens tilgang var særdeles produktiv, og han fik hurtigt fat i skolens DNA. Vores arbejde var minimalt – vi leverede et billedmateriale til Morten og gav ham nogle navne på personer, han kunne kontakte. Og så arbejdede han selvstændigt og ihærdigt, til han var færdig – til tiden. Alt i alt et fantastisk samarbejde.
Hans Kristensen
Skoleleder på Kildegård Privatskole
PR (tekst, foto og video) Musikefterskolen i Humble
Morten Reil har løst PR-opgaver for Musikefterskolen i Humble igennem de sidste tre år. Morten er en god og fleksibel samarbejdspartner, der overholder indgåede aftaler. Han har skrevet pressemeddelelser og løst tekst- billed- og filmopgaver kreativt og til vores fulde tilfredshed.
Per Jacobsen
Forstander på Musikefterskolen i Humble
Fagbladsjournalistik - Dansk Friskoleforening
Jeg har i regi af Dansk Friskoleforening brugt Morten Reil som freelancejournalist og fotograf til vores magasin Friskolen. Det har været en blanding af reportager og større artikler med intensiv research. Begge dele favner Morten og leverer til tiden uden fejl eller mangler. Ud over det skriftlige er Morten en habil fotograf.
Per Ølholm
Redaktør på magasinet Friskolen